Adobestock 562617449

VERANDERMANAGEMENT IN DE ZORG

Ontmoet ons

Bottom shape

 

Bijna niets is zo complex als het zorgstelsel. Verandermanagement in de zorg is dan ook voor veel zorgmanagers een grote uitdaging. Hoe ga je om met grote veranderingen? Wat moet er gebeuren op het gebied van bezuinigingen en hoe ga je om met nieuwe wensen vanuit patiënten en cliënten? Wat als de wetgeving verandert? Zoals al te lezen is zijn er ontzettend veel vragen. Verandermanagement in de zorg is dan ook zeker een uitdagende tak van sport te noemen.

Checklist zorgdigitalisering

Landgoed Ontmoet (2)
Group of people shape
Bottom shape

Samen zorgen voor draagvlak en acceptatie

De zorgprofessionals die aan het bed en dichtbij patiënten staan, moeten naast prima zorg ook nog op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Tijd vrijmaken voor digitalisering en bijscholing rondom applicatiegebruik is een grote uitdaging voor elke zorgprofessional. 

Het is vaak niet zo, dat zorgprofessionals niet willen leren en ontwikkelen. De druk op de zorgverlening maakt dat er weinig tijd en ruimte beschikbaar is om rustig nieuwe functionaliteiten binnen zorgtechnologie, applicaties of werkwijzen eigen te maken. Tel daarbij op dat bij veel veranderingen onvoldoende aandacht is voor het tijdig informeren en duidelijk communiceren over de komende verandering en het belang voor de zorgprofessional. Gevolg van deze combinatie? Iedere verandering in werkwijzen, processen en applicaties wordt met onrust, stress, frustratie en angst ervaren.

Landgoed Ontmoet Samenwerkingen (2)
Bottom shape

Samen naar positieve verandering in de zorg

Bij Landgoed Ontmoet zoeken we samen met de zorgmanager en de zorgprofessionals naar manieren om wél zorgeloos te kunnen veranderen. We zoeken de verbinding en zorgen ervoor dat zorgprofessionals en managers zich gehoord voelen in hun beleving en behoeften. Samen werken we naar een situatie waarin er geen weerstand nodig is voor verandermanagement in de zorg, maar dat veranderingen in werkwijzen juist positief ontvangen worden vanuit een gezamenlijk draagvlak en belang.

Bullseye 1@2x

Landgoed Ontmoet, bureau voor veranderkunde in de zorg

Landgoed Ontmoet helpt om de veranderbereidheid in zorgorganisaties te verhogen. Dit vraagt om aandacht voor processen, mensen en informatievoorziening. Als verbinders brengen wij veranderbehoeften in kaart, zorgen wij dat de echte gesprekken gevoerd worden en borgen wij dat veranderingen altijd bijdragen aan het prettiger en beter kunnen verlenen van zorg. 

Wij faciliteren vanuit verandermanagement de veranderingen in (de digitalisering van zorg) werkwijzen en processen te en helpen deze goed te laten landen. Wij zien onszelf als dé verbindende factor en missende schakel tussen de wereld van ICT en de wereld van de zorg. Wij helpen en inspireren zorgorganisaties met verbinden, versterken en versnellen van hun digitale talent en het toepassen van positief verandermanagement.

Jouw partner voor effectief verandermanagement in de zorg

Wij gaan aan de slag met het aanwakkeren van het verandervermogen en de realisatiekracht binnen zorgorganisaties. Dit doen we met lef en daadkracht. Daag ons uit met een vraag over verandermanagement. Als je niet meer alleen wilt praten over verandering, maar echt iets wil doen! Dan is Landgoed Ontmoet de juiste partij voor jou!