Ict

Take-aways van het ICT&Health congres 2023

Auteur Landgoed Ontmoet
Door: Landgoed Ontmoet

Inhoudsopgave

  1. Take-aways van het ICT&Health congres 2023
  2. Merlijne Sonneveld
  3. Jet Bussemaker
  4. Ale Houtsma
  5. Conny Helder
  6. Cisco
  7. Isala
  8. Zorgverzekeraars Nederland
  9. De missie van Landgoed Ontmoet

Take-aways van het ICT&Health congres 2023

Als Landgoed Ontmoet waren we aanwezig bij de aftrap van het nieuwe zorgjaar tijdens het ICT&Health congres. Een dag vol inspiratie en interactie met vele deskundigen uit alle lijnen van de zorg over de nieuwste ontwikkelingen, toepassingen, samenwerkingen, slimme innovaties en technologieën. Deze take-aways willen we graag met je delen.

Zet je verbeeldingskracht aan, plus een snufje positiviteit dan is er veel mogelijk.

Merlijne Sonneveld

Een landelijke digitale helpdesk, zodat digitale zorg voor iedereen toegankelijk is.

Jet Bussemaker

Gezondheid gaat vooral niet over zorg. Innovatie gaat vooral niet over technologie. Zonder sociale innovatie is technische innovatie gedoemd te mislukken. Tijd voor maatschappelijk perspectief op zorginnovatie.

Ale Houtsma

Kathedralen bouw je met LEF: Grote en urgente vraagstukken in de zorg, innoveren noodzakelijk. Ander leiderschap is nodig. LEF bij bestuurders en managers. Stap over je eigen schaduw en richt je op de maatschappelijke opdracht. Visie en slagkracht: werk agile en werk samen!

Conny Helder

Het moet anders. Start met doen! Zelf tenzij, thuis tenzij, digitaal tenzij. Preventie, meer zelf, meer samen. Minder administratie, meer eenheid van taal, meer innovatie. 73% van de bestuurders is bezig met technologie, slechts 3% is bezig met arbeidsbesparende technologie. Creëer door te doen ruimte.

Cisco

Grote toename van aantal devices die op het netwerk komen. Medische technologie op eenvoudige wijze onboarden en gebruiken. Werk in korte sprints, met snel resultaat.

Isala

Zorg ervoor dat je de nieuwe innovatie/technologie kunt integreren in je kernsysteem, anders is opschalen onmogelijk. Past binnen de eigen architectuur en kan communiceren met de regio.
Haal alles uit je systemen, zodat het echt gaat renderen voor je organisatie. Ruim je applicatielandschap op, kies voor samenwerking onder architectuur. Voorkom een ‘lappendeken’.

Zorgverzekeraars Nederland

Zet het tekort aan personeel centraal in je strategie. Technologie toepassen en opschalen. Tijd voor pilots is voorbij. Jat goede ideeën bij de buren.

De missie van Landgoed Ontmoet

Landgoed Ontmoet heeft als missie om het verandervermogen in de zorg aan te wakkeren, zodat zorgorganisaties vanuit digitalisering, innovatie én slim samenwerken de vraag van vandaag én de toekomst kunnen blijven bedienen. Wij geloven namelijk dat alleen digitaal gezonde zorgorganisaties de groeiende zorgvraag kunnen beantwoorden.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Plan dan vrijblijvend een kennismaking met ons in!

Ontmoet ons

Susan Landgoed Ontmoet

Getriggerd door ons artikel en benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Neem contact met ons op en plan een vrijblijvende kennismaking, of ga direct de diepte in met een foucussessie.

Contact opnemen

Wil je dit artikel delen?

Bottom shape